Voetsula is aangesloten bij de NVvP

Vergoedingen zorgverzekering

De meeste zorgverzekeraars vergoeden podotherapie vanuit de aanvullende verzekering.

De kosten voor steunzolen bestaan bij een podotherapeut uit meerdere delen. Behalve  de steunzolen zelf brengt de podotherapeut  ook het voetonderzoek en meestal ook een nazorgtraject in rekening . De vergoeding door uw zorgverzekeraar is daarom meestal  opgesplitst in therapie/consulten en hulpmiddelen.

Terugbetaling  van de kosten voor steunzolen vindt uitsluitend plaats  vanuit uw aanvullende verzekering. De kosten van podotherapie gaan niet ten koste van uw eigen risico. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar vooraf naar de eventuele vergoedingen voor podotherapie.

Hoeveel zorgvergoeding ontvangt u?

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft met een vergoeding voor podotherapeutische consulten en/of podotherapeutische zolen heeft u per jaar recht op een bepaald bedrag. Dit geldt voor de meeste aanvullende verzekeringen. Hoeveel vergoeding u precies krijgt hangt af van uw verzekeraar en pakket.

Op de website van de Nederlandse Vereniging van Podotherapeuten vindt u van vrijwel alle verzekeringen de actuele vergoeding voor podotherapie. Aan deze overzichten vergoedingen kunnen geen rechten ontleend worden.